Beplanting

De tuinen van Anneke Beemer kenmerken zich door de aandacht die er is voor beplanting. Van onderhoudsvriendelijke beplanting tot weelderige border. Een tuin met beplanting is elke dag anders, er is meer leven en meer te beleven. Het is de manier om seizoensbeleving in de tuin te creëren. Een tuin met beplanting verrast je elke dag weer!  

Beplantingsplan Amersfoort Anneke Beemer
Beplanting voor bijen en vlinders Amersfoort Hoogland beplantingsplan
Beplantingsplan plantcombinatie van Fuchsia met Anemone Hoogland Amersfoort Anneke Beemer

'EEN TUIN WAAR JE GEWOON EVEN BIJ STIL MOET BLIJVEN STAAN, ZO MOOI EN VOL MET BLOEMEN.'

BEPLANTINGSSPECIALIST

Tuinen en planten zijn mijn passie. Als beplantingsontwerper verzorg ik niet alleen het ontwerp maar ook aanleg en onderhoud van beplantingen. Ik ontwerp voor zowel particuliere- als bedrijfstuinen. 
Mede door mijn jarenlange werkervaring bij de bekende groenauteur en groenfotografe Modeste Herwig (met wie ik nog steeds samen workshops geef) en mijn ruime ervaring in het aanleggen en renoveren van beplantingen, heb ik een grote plantenkennis opgebouwd. Vanuit deze passie en ervaring maak ik graag een goed beplantingsplan voor uw tuin.

 

ONDERHOUDSVRIENDELIJK BEPLANTINGSCONCEPT

Heeft u geen tijd of zin in het onderhouden van de tuin of wordt het tuinonderhoud u te zwaar? Al jaren aan het proberen met verschillende planten maar is het nu tijd voor gewoon een paar oersterke planten die het altijd doen? Kies dan niet voor nog meer tegels in de tuin maar informeer naar mijn onderhoudsvriendelijk beplantingsconcept voor de makkelijke tuin. Een onderhoudsvriendelijke tuin die toch groen is? Inderdaad, het kan echt! Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een beperkte selectie sterke, klimaatbestendige planten die weinig onderhoud vragen en er toch voor zorgen dat uw tuin er jaarrond aantrekkelijk uitziet. 

 

HET BEPLANTINGSPLAN

U kunt kiezen uit een meer of minder uitgebreid beplantingsplan, afhankelijk van uw wensen.
Bij een basis beplantingsplan lever ik een sfeerimpressie met foto´s van de te gebruiken planten, met daarbij een plantenlijst waarop staat aangegeven: de Nederlandse en Latijnse naam, hoogte, bloeitijd, kleur en verzorgingstips en in welk plantvak de plant staat.
Een uitgebreid beplantingsplan is een meer uitgewerkte versie, extra hierbij is een tekening op schaal van de plantvakken waarop d.m.v. codes staat aangegeven welke plant waar precies staat en indien gewenst ook met de benodigde aantallen. Een uitgebreid beplantingsplan is vooral leuk voor wie precies wil weten welke plant waar staat in de tuin. Ga je zelf aan de slag met de beplanting, ook dan is een uitgebreid beplantingsplan aan te raden omdat hier precies op terug is te vinden welke plant waar moet komen te staan. Omdat een uitgebreid beplantingsplan meer tijd vergt om te maken, zijn hier ook meer kosten aan verbonden.

 

BEPLANTINGSPLAN ONLINE

Heeft u een beplantingsplan nodig voor een kleine border (tot 15 m2), dan kan ik ook een beplantingsplan online verzorgen. In dit geval kom ik niet bij u langs om te kijken maar gaat alles digitaal. Ik vraag ik u de precieze afmetingen door te geven alsmede wat extra informatie omtrent licht- en groeiomstandigheden. Uiteraard zijn ook foto's van de huidige situatie welkom en een overzicht van planten die er nu staan i.v.m. evt. hergebruik. Het beplantingsplan is zo uitgewerkt dat u er direct zelf mee aan de slag kan. U krijgt dit per email toegezonden.


PLANTKEUZE

Bij de keuze van de beplanting houd ik naast uw voor- en afkeuren zoveel mogelijk rekening met de groeiomstandigheden in de tuin. Het bepalen van grondsoort, licht, schaduw, wind, vocht en droogte zijn belangrijk om te komen tot een uitgebalanceerde beplanting. Bij een keuze voor ‘de juiste plant op de juiste plaats’ voorkom je dat planten slecht groeien en ziek worden. Bovendien streef ik naar een beplanting die jaarrond wat te bieden heeft en niet slechts een enkel hoogtepunt kent, zodat u van het voorjaar tot ver in de winter kunt genieten van uw tuin.  

 

DE NIEUWE TUIN

U kunt na het ontvangen van het beplantingsplan zelf aan de slag gaan met het aanleggen van de border, we kunnen het samen doen maar u kunt het ook geheel aan mij uitbesteden. In het laatste geval werk ik samen met een hovenier. Wanneer u zelf gaat inplanten kan ik op verzoek wel voor levering van de planten zorgen. 
De eerste periode na aanleg van de beplanting is er nog vrij veel onderhoud nodig, om onkruidgroei te onderdrukken zal er dan nog regelmatig gewied moeten worden. Na verloop van tijd groeit de beplanting dicht en neemt het onderhoud af. Indien gewenst kunnen wij dit onderhoud voor u verzorgen.

 

KOSTEN

De kosten voor een basis beplantingsplan gaan vanaf € 375,- , voor een uitgebreid beplantingsplan vanaf € 475,- inclusief btw. Ik vraag een aanbetaling van 50% op de offerteprijs en begin vervolgens binnen de afgesproken termijn aan de opdracht.

De kosten voor een beplantingsplan online gaan vanaf € 150,-

 

NB. I.v.m. de geldende Covid 19-maatregelen voer ik op dit moment geen gesprekken bij u binnenshuis. Een bezoek brengen aan de tuin kan uiteraard wel. Wanneer de tuin ruim genoeg is kunnen we op 1,5 m afstand samen een ronde maken en het een en ander doorspreken.
Voorafgaand ontvangt u een vragen- en wensenformulier die ik graag voor mijn bezoek ingevuld retour ontvang.
Het verdere proces zal (deels) online gaan, hoe we dit gaan doen overleggen we tijdens mijn bezoek.

I.v.m. drukte neem ik tot eind dit jaar geen opdrachten meer aan buiten mijn eigen regio (Amersfoort, Hoogland).TUINEN DIE LEVEN

Tuinen kunnen een grote bijdrage leveren aan meer natuur en meer biodiversiteit. Met de juiste beplanting in de tuin trek je meer leven, meer (wilde) bijen en meer vogels!
Om nog beter een bijdrage te kunnen leveren aan het bijvriendelijk inrichten van tuinen heb ik begin 2019 de leergang Bijvriendelijke Tuinen gevolgd. Deze leergang is opgezet in samenwerking met 'bijenmakelaar' Arie Koster.


Wat klanten zeggen:

‘Ik wil je laten weten dat ik heel erg blij ben met de tuin zoals het nu is. Afgelopen jaar heb je stevig de schep in mijn wat verwaarloosde stukje grond gezet. Samen hebben we plannen gemaakt. Aan de hand van het oorspronkelijke ontwerp van Mien Ruys, heb je, in overleg met mij, planten en struiken bij elkaar gezocht. We hebben het tuinplan zoals het was wel gevolgd maar toch ook naar onze eigen hand gezet. Het was heel fijn, boeiend en ook gezellig samen te overleggen maar ook om samen in de tuin te werken. Het is een tuin geworden die bij mij past. Een compliment voor ons allebei! Ik hoop dat onze samenwerking zich voort zal zetten, ook nu het grote karwei geklaard is. Dank en groet van Marretje.’