Beplanting

'EEN TUIN WAAR JE GEWOON EVEN BIJ STIL MOET BLIJVEN STAAN, ZO MOOI EN VOL MET BLOEMEN.'

De tuinen van Anneke Beemer kenmerken zich door de aandacht die er is voor beplanting. Een tuin met beplanting is elke dag anders, er is meer leven en meer te beleven. Het is de manier om seizoensbeleving in uw tuin te creëren. Een tuin met beplanting verrast je elke dag weer!  

Beplanting Hoogland Anneke Beemer
Vlinderstruik met dagpauwoog foto Anneke Beemer Hoogland beplanting
Plantcombinatie met Fuchsia en Anemone Hoogland Amersfoort Anneke Beemer

BEPLANTINGSSPECIALIST

Tuinen en planten zijn mijn passie. Als beplantingsontwerper verzorg ik niet alleen het ontwerp maar ook aanleg en onderhoud van beplantingen. 
Mede door mijn jarenlange werkervaring bij de bekende groenauteur en groenfotografe Modeste Herwig (met wie ik nog steeds samen workshops geef) en mijn ruime ervaring in het aanleggen en renoveren van beplantingen, heb ik een grote plantenkennis opgebouwd. Vanuit deze passie en ervaring maak ik graag een goed beplantingsplan voor uw tuin.
Ik verzorg ook ontwerp, aanleg en onderhoud van onderhoudsvriendelijke groene bedrijfstuinen.

 

HET BEPLANTINGSPLAN

Afhankelijk van de wensen die er liggen kan een beplantingsplan meer of minder uitgebreid zijn. Bij een basis beplantingsplan lever ik een sfeerimpressie met foto´s van de te gebruiken planten,  met daarbij een plantenlijst in Excel waarop de Nederlandse en Latijnse naam, hoogte, bloeitijd, kleur en verzorgingstips en ook aangegeven in welk plantvak de plant staat.
Een uitgebreid beplantingsplan is een meer uitgewerkte versie, extra hierbij is een tekening op schaal van de plantvakken waarop d.m.v. codes staat aangegeven welke plant waar precies staat en indien gewenst ook met de benodigde aantallen. Een uitgebreid beplantingsplan is vooral leuk voor wie precies wil weten welke plant waar staat in de tuin, aan een uitgebreid plan zijn echter wel meer kosten verbonden.


PLANTKEUZE

Bij de keuze van de beplanting houd ik naast uw voor- en afkeuren zoveel mogelijk rekening met de groeiomstandigheden in de tuin. Het bepalen van grondsoort, licht, schaduw, wind, vocht en droogte zijn belangrijk om te komen tot een uitgebalanceerde beplanting. Bij een keuze voor ‘de juiste plant op de juiste plaats’ voorkom je dat planten slecht groeien en ziek worden. Bovendien streef ik naar een beplanting die jaarrond wat te bieden heeft en niet slechts een enkel hoogtepunt kent, zodat u van het voorjaar tot ver in de winter kunt genieten van uw tuin.  

 

DE NIEUWE TUIN

U kunt na het ontvangen van het beplantingsplan zelf aan de slag gaan met het aanleggen van de border, we kunnen het samen doen maar u kunt het ook geheel aan ons uitbesteden. Wanneer u zelf de border gaat inplanten kan ik op verzoek wel voor levering van de planten en de juiste grondverbetering zorgen. 
In een pas aangelegde tuin zijn er zeker het eerste jaar nog veel kale plekken. Dit geeft onkruid de kans om te groeien. Het eerste jaar na aanleg zal het onderhoud daarom nog vrij intensief moeten zijn, dit om onkruidgroei in de nieuwe border zo goed mogelijk te beperken. Na verloop van tijd zal de beplanting dicht groeien en is er minder onderhoud nodig. 
Voor de aanleg en het onderhoud van de beplanting werk ik samen met een hovenier.  

TUINEN DIE LEVEN

Tuinen kunnen een grote bijdrage leveren aan meer natuur en meer biodiversiteit. Met de juiste beplanting in de tuin trek je meer leven, meer (wilde) bijen en meer vogels!
Om nog beter een bijdrage te kunnen leveren aan het bijvriendelijk inrichten van tuinen heb ik begin 2019 de leergang Bijvriendelijke Tuinen gevolgd. Deze leergang is opgezet in samenwerking met 'bijenmakelaar' Arie Koster.

Heeft u belangstelling voor een beplantingsplan dan kom ik graag een keer langs om de mogelijkheden en wensen te bespreken. Aan de hand van voorbeelden zal duidelijk worden of het beplantingsplan meer of minder uitgebreid dient te worden. Na dit gesprek breng ik offerte uit, bij goedkeuring vraag ik een aanbetaling van 50% en begin vervolgens binnen de afgesproken termijn aan de opdracht. 
De kosten voor een beplantingsplan gaan vanaf € 295,- (exclusief btw).


Wat klanten zeggen:

‘Ik wil je laten weten dat ik heel erg blij ben met de tuin zoals het nu is. Afgelopen jaar heb je stevig de schep in mijn wat verwaarloosde stukje grond gezet. Samen hebben we plannen gemaakt. Aan de hand van het oorspronkelijke ontwerp van Mien Ruys, heb je, in overleg met mij, planten en struiken bij elkaar gezocht. We hebben het tuinplan zoals het was wel gevolgd maar toch ook naar onze eigen hand gezet. Het was heel fijn, boeiend en ook gezellig samen te overleggen maar ook om samen in de tuin te werken. Het is een tuin geworden die bij mij past. Een compliment voor ons allebei! Ik hoop dat onze samenwerking zich voort zal zetten, ook nu het grote karwei geklaard is. Dank en groet van Marretje.’