Beplanting

Naturalistische beplanting

Mijn beplantingen kenmerken zich door de natuurlijke uitstraling, bestaande uit een samenstelling van planten die variëren in kleur, vorm en bloei, veelal in combinatie met siergrassen.
Een grotere variatie aan planten is niet alleen een feest om te zien maar komt ook de biodiversiteit ten goede. Er komen vanzelf meer (wilde) bijen, vlinders en andere insecten in de tuin en vervolgens ook meer vogels en kleine zoogdieren zoals egels.

Onderhoudsvriendelijk beplantingsconcept

Vanwege het onderhoud kiezen veel mensen voor tegels in de tuin, dat is jammer. Want wanneer je kiest voor de juiste planten kan een groene tuin ook onderhoudsvriendelijk zijn. Een groene tuin is beter voor het klimaat en de biodiversiteit en er valt meer te beleven. Dus een groene tuin is niet alleen beter maar ook veel leuker! 
Voor mensen die een groene 'weinig-werk-tuin' willen, heb ik het onderhoudsvriendelijk beplantingsconcept ontwikkeld. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een beperkte selectie sterke planten, die het altijd doen en weinig onderhoud vragen. Veelal aangeplant in grote, overzichtelijke groepen. Dit concept is niet alleen geschikt voor mensen die weinig tijd of zin hebben in het onderhouden van de tuin of voor wie het tuinonderhoud te zwaar wordt, maar ook bijzonder geschikt voor bedrijfstuinen.

Plantkeuze

Bij de keuze van de beplanting houd ik naast uw voor- en afkeuren zoveel mogelijk rekening met de groeiomstandigheden in de tuin. Het bepalen van grondsoort, licht, schaduw, wind, vocht en droogte zijn belangrijk om te komen tot een uitgebalanceerde beplanting. Bij een keuze voor ‘de juiste plant op de juiste plaats’ voorkom je dat planten slecht groeien en ziek worden.

Ik streef naar een beplanting die jaarrond wat te bieden heeft en niet slechts een enkel hoogtepunt kent, zodat u van het vroege voorjaar tot ver in de winter kunt genieten van de tuin.

Het beplantingsplan

Er kan gekozen worden uit een meer of minder uitgebreid beplantingsplan:

  • Bij een basis beplantingsplan lever ik een sfeerimpressie met foto´s van de te gebruiken planten, met daarbij een plantenlijst waarop staat aangegeven: de Nederlandse en Latijnse naam, hoogte, bloeitijd, kleur en verzorgingstips en in welk plantvak de plant staat.
    De kosten voor een basis beplantingsplan gaan vanaf € 395,-  incl. btw.
  • Een uitgebreid beplantingsplan is een meer uitgewerkte versie, extra hierbij is een tekening op schaal van de plantvakken waarop d.m.v. codes staat aangegeven welke plant waar precies staat en indien gewenst ook met de benodigde aantallen. Een uitgebreid beplantingsplan is vooral leuk voor wie precies wil weten welke plant waar staat in de tuin. Ga je zelf aan de slag met de beplanting, ook dan adviseer ik een uitgebreid beplantingsplan. Omdat een uitgebreid beplantingsplan meer tijd vergt om te maken, zijn hier uiteraard ook meer kosten aan verbonden.
    De kosten voor een uitgebreid beplantingsplan gaan vanaf € 495,- incl. btw

Ik vraag een aanbetaling van 50% op de offerteprijs en begin binnen afgesproken termijn aan de opdracht.

Voorbeeld sfeerimpressie basis beplantingsplan:

De nieuwe tuin

U kunt na het ontvangen van het beplantingsplan zelf aan de slag gaan met het aanleggen van de border, we kunnen het samen doen maar u kunt het ook geheel aan ons uitbesteden. In het laatste geval werk ik samen met een hovenier. Wanneer u zelf gaat inplanten kan ik op verzoek wel voor levering van de planten zorgen.
De eerste periode na aanleg van de beplanting is er nog vrij veel onderhoud nodig. Om onkruidgroei te onderdrukken zal er dan nog regelmatig gewied moeten worden, dit is ook bij het onderhoudsvriendelijk concept het geval! Na verloop van tijd groeit de beplanting dicht en neemt het onderhoud af. Indien gewenst kunnen wij het onderhoud van de beplanting voor u verzorgen (mits binnen een straal van 15 km. rondom Amersfoort, Hoogland).

Tuincoaching

Misschien heeft u na de aanleg van de nieuwe beplanting wat extra behoefte aan begeleiding bij het onderhoud van de tuin. Ook dat is mogelijk. In dit geval gaan we samen aan de slag in de tuin en leer ik u de 'kneepjes van het vak', leuk en leerzaam! 

Tuinontwerp nodig?

Heeft u belangstelling voor een tuinontwerp? Vanwege toenemende drukte heb ik besloten mij volledig op beplantingen te richten. Wenst u graag een tuinontwerp, dan kan ik een aantal goede ontwerpers aanbevelen met wie ik graag samenwerk. Neem in dat geval contact met mij op.