Projecten

Voorbeelden van projecten die zijn uitgevoerd in de periode tot en met 2021. 

Deze pagina wordt nog verder uitgebreid met projecten.

Levensbestendige bostuin met onderhoudsvriendelijke beplanting in Hoogland.

Het onderhoud van deze schaduwrijke tuin werd voor de bewoner te zwaar. Ik ben gevraagd een beplantingsplan te maken om het onderhoud van de tuin te vereenvoudigen, met behoud van groen. Grote groepen beplanting, verschillende structuren en een weelderige bloeiende border maken deze tuin het hele jaar een belevenis.

Tuinontwerp en beplantingsplan voor een voortuin met een weelderige mixbeplanting in Leusden.

Gepubliceerd in het boek 'Zelf je tuin beplanten' van Modeste Herwig. De eigenaresse van deze tuin houdt van veel kleur en is beslist niet schuw van pittige kleuren zoals geel en oranje. De bestrating bestaat uit een smal pad, die de driehoek van de erker volgt. De siergrassen en de lage, wintergroene haag van Prunus lusitanica geven de tuin ook in de winter structuur.

Tuinontwerp en beplantingsplan voor het Rijksmonument Het Badhuis op de Bosdrift in Hilversum.

Het Badhuis is een ontwerp van de architect Dudok. Na een grote verbouwing is het gebouw opgedeeld in 2 woningen. De belijning van het Badhuis is doorgetrokken in de tuin, daarbij rekening houdend met de uiteenlopende wensen van de bewoners.  Aanleg 2019.

Tuinontwerp en beplantingsplan voor een voortuin met beplante wadi in Hoogland.

In deze tuin zijn twee regenpijpen afgekoppeld. Het regenwater van het totale dakoppervlak komt in de wadi. De beplanting is een weelderige mix van vele soorten insectenvriendelijke planten.  Voor het kastanje houten hekje is een rand ingezaaid met wilde bloemen ingezaaid. Aanleg 2020


Wat klanten zeggen:

'Toen wij de gelukkige bewoners konden worden van de Bosdriftzijde van het gerenoveerde Badhuis van Dudok in Hilversum was de vraag wat te doen met de grond eromheen.
Met behulp van Anneke ontstond een ontwerp dat de strakke lijnen van het gebouw bevestigde en versterkte, met aan de zuid-zijde (ooit betonnen parkeerplaats) een terras, omzoomd door vakken voor planten. We wilden graag gevarieerde beplanting, met kleur van het vroege voorjaar tot in de herfst, en grassen. Hiervoor maakte Anneke een beplantingsplan.
Het resultaat, na 2 jaar al, mag er wezen! In alle seizoen volop kleur, naar de zomer toe volle en hoge vaste planten die een heel natuurlijke afscheiding vormen met de publieke ruimte. In herfst en winter overgaand in een prachtig silhouet van uitgebloeide stengels…..

Wij zijn heel blij met de aanleg van onze tuin, verbazend snel tot volle bloei gekomen. Een aardige bijkomstigheid is dat ons huis langs de een Dudok-route ligt, uitgezet voor wandelaars en fietsers. Bijna dagelijks staat er van deze mensen wel iemand met bewondering stil bij onze tuin.'