Kleurrijke tuin met een biodiverse beplanting in Amersfoort

De tuin bestaat uit een voortuin, zijtuin en achtertuin. De voortuin is droog met de hele dag zon. De achtertuin een combinatie van zon en schaduw. De zijtuin heeft ruimte om groente en kruiden te kweken. Door de zijtuin loopt een pad van stapstenen.

Tuinontwerp en beplantingsplan voor een voortuin met een weelderige mixbeplanting in Leusden

De eigenaresse van deze tuin houdt van veel kleur en is beslist niet schuw van pittige kleuren zoals geel en oranje. De bestrating bestaat uit een smal pad, die de driehoek van de erker volgt. De siergrassen en de lage, wintergroene haag van Prunus lusitanica geven de tuin ook in de winter structuur. Deze tuin is gepubliceerd in het boek 'Zelf je tuin beplanten' van Modeste Herwig.

Tuinontwerp en beplantingsplan voor het Rijksmonument Het Badhuis op de Bosdrift in Hilversum.

Het Badhuis is een ontwerp van de architect Dudok. Na een grote verbouwing is het gebouw opgedeeld in 2 woningen. De belijning van het Badhuis is doorgetrokken in de tuin, daarbij rekening houdend met de uiteenlopende wensen van de bewoners.  


Wat klanten zeggen:

'Toen wij de gelukkige bewoners konden worden van de Bosdriftzijde van het gerenoveerde Badhuis van Dudok in Hilversum was de vraag wat te doen met de grond eromheen.
Met behulp van Anneke ontstond een ontwerp dat de strakke lijnen van het gebouw bevestigde en versterkte, met aan de zuid-zijde (ooit betonnen parkeerplaats) een terras, omzoomd door vakken voor planten. We wilden graag gevarieerde beplanting, met kleur van het vroege voorjaar tot in de herfst, en grassen. Hiervoor maakte Anneke een beplantingsplan.
Het resultaat, na 2 jaar al, mag er wezen! In alle seizoenen volop kleur, naar de zomer toe volle en hoge vaste planten die een heel natuurlijke afscheiding vormen met de publieke ruimte. In herfst en winter overgaand in een prachtig silhouet van uitgebloeide stengels…..

Wij zijn heel blij met de aanleg van onze tuin, verbazend snel tot volle bloei gekomen. Een aardige bijkomstigheid is dat ons huis langs de een Dudok-route ligt, uitgezet voor wandelaars en fietsers. Bijna dagelijks staat er van deze mensen wel iemand met bewondering stil bij onze tuin.'