Tuinfotografie

Naast beplantingsontwerper ben ik professioneel tuinfotograaf. Deels opgeleid door tuinfotografe Modeste Herwig, met wie ik meer dan 20 jaar met veel plezier heb samengewerkt. Het fotograferen van tuinen en natuur is mijn passie geworden. Nadat ik een professionele Canon camera van Modeste kon overnemen werd het al snel meer dan een passie. Inmiddels weer wat jaren verder en ook wat camera's verder, heb ik de stap genomen naar professionele tuin- en groenfotografie.

Tuinfoto's nodig?

Ik lever tuinfoto's aan o.a. tuinmagazines, uitgeverijen, gemeenten, verenigingen en groenleveranciers. Een totaaloverzicht van al mijn tuinfoto's en plantenfoto's is er niet, simpelweg omdat ik te veel beeld heb. Bent u op zoek naar tuinfoto's voor uw website, bedrijfsfolder, catalogus of boek, neem dan contact op. 

Ik beheer zelf een grote database van tuinplanten, een klein gedeelte is opgenomen in het Planten ABC.

De groene leefomgeving en tuinreportages

Vanuit mijn belangstelling voor de groene leefomgeving, duurzaam groen, biodiversiteit en het klimaatvriendelijk inrichten van de tuin, bevat de beeldbank veel foto's die betrekking hebben op deze onderwerpen.

Mijn beeldarchief bevat tevens diverse tuinreportages van met name Nederlandse tuinen in diverse seizoenen.

Een aantal foto's uit mijn archief zijn opgenomen in de beeldbank van Modeste Herwig en Sjon Heijenga. 

Contentmarketing

Op zoek naar iemand die uw groene contentmarketing kan verzorgen? Ook dat kan. Ik heb ruime ervaring in het schrijven van teksten over onderwerpen die met tuinplanten, tuinieren en het klimaatslim inrichten van de tuin te maken hebben. Op de website van Rainproof Amersfoort zijn vele tuintips van mijn hand lezen.

Speciale wensen?

Neem voor al uw speciale wensen en vragen contact met mij op en informeer naar de mogelijkheden en tarieven.

Prijzen zijn o.a. afhankelijk van: wel of geen exclusief gebruik, commercieel gebruik, duur van het gebruik, oplage, hoeveelheid af te nemen foto's, etc.

  • Foto's kunnen in diverse bestandsformaten (jpg en tiff) worden geleverd, afhankelijk van het gebruik. 
  • Als maker van de foto's behoud ik altijd het auteursrecht.
  • Bij publicatie van mijn foto's is naamsvermelding verplicht.
  • De afspraken over het gebruik worden vastgelegd in een licentieovereenkomst.