Tuinontwerp

Bent u ontevreden over uw bestaande tuin of zoekt u een ontwerp voor uw nieuwe tuin dan kunt u bij Anneke Beemer terecht, gevestigd in het mooie Hoogland bij Amersfoort. De tuinen van Anneke Beemer kenmerken zich door de aandacht die er is voor beplanting.

Tuinontwerp klimaatvriendelijke tuin met beplantingsplan in Amersfoort ontwerp Anneke Beemer

Klimaatvriendelijke tuin met regenwateropvang en een droogtebestendige beplanting.

Een goed tuinontwerp vormt de basis voor jarenlang tuinplezier!

  • eigentijdse en unieke tuinen
  • voor particuliere- en bedrijfstuin
  • rekening houdend met klimaat, biodiversiteit en duurzaamheid
  • veel aandacht voor beplanting
  • van wilde weelde tot onderhoudsvriendelijk groen
  • natuurbeleving in je tuin

Van ontwerp naar tuin

Stap 1

Mijn eerste afspraak is een oriënterend tuinbezoek. Tijdens dit bezoek bespreek ik de wensen die er liggen aan de hand van een vooraf toegestuurd vragen- en wensenformulier. Ook ontvang ik vooraf graag wat extra informatie over de tuin, zoals maten en foto's. 

Stap 2

Na dit bezoek ontvangt u een gedetailleerde offerte voor het ontwerpwerk. Elk tuinplan is uniek. Het tarief is afhankelijk van grootte, moeilijkheidsgraad en wensen. De kosten voor een tuinontwerp (excl. beplantingsplan) gaan vanaf € 575,- (inclusief btw) voor een tuin tot 50 m2. 

Bij akkoord gaan vraag ik een aanbetaling van 50% op de offerteprijs.

Stap 3

Inmeten tuin. Voor het maken van een tuinontwerp zijn de juiste maten uiteraard heel belangrijk. Een kleine tuin kan ik zelf inmeten, het inmeten van een grote tuin besteed ik uit aan bijv. de hovenier. Hier kunnen extra kosten aan verbonden zijn.

Tip: Op kadastralekaart.com kunt u tegen betaling een kadastrale kaart met maatvoering downloaden. Voor u fijn om te hebben, voor mij fijn om mee te werken.

Stap 4

Na de kennismaking en alle verkregen informatie start ik binnen het afgesproken termijn met het schetsontwerp. Het schetsontwerp is de eerste 'echte' ontwerpfase in het traject. Hier wordt nog niet in detail gewerkt, het is een basisopzet van de loop- en zichtlijnen. De verschillende tuinelementen zoals paden en terrassen, vijver, borders, bomen, etc. worden wel aangegeven, echter nog niet de specifieke invulling hiervan.

Stap 5

Bespreking schetsontwerp. Tijdens deze bespreking worden er definitieve keuzes gemaakt en evt. aanpassingen worden opgenomen. Dit resulteert in een definitief tuinontwerp. 

Stap 6

Het definitief tuinontwerp omvat een ontwerptekening op schaal, in kleur met daarbij een matenplan voor de uitvoerend hovenier. Dit definitieve ontwerp ontvangt u zowel digitaal als op print.

Stap 7

Bespreking uitvoering. Misschien bent u heel handig en kunt u de aanleg van de tuin zelf uitvoeren. Maar in de meeste gevallen zal de uitvoering door een hovenier gedaan worden. Tijdens deze bespreking wordt, in bijzijn van de hovenier, alles doorgesproken wat betrekking heeft op de technische uitvoering. 

Ik werk bij voorkeur met hoveniers uit mijn eigen netwerk (regio Amersfoort, Hoogland en Nijkerk). Zij staan voor kwaliteit en deskundigheid. 

Indien gewenst kan ik tijdens de aanleg van de tuin voor begeleiding zorgen. 

 

BEPLANTINGSPLAN

In de tuinen die ik ontwerp is veel aandacht voor beplanting. Een tuinontwerp kan indien gewenst in combinatie met een beplantingsplan geleverd worden. Is er alleen een beplantingsplan nodig en geen tuinontwerp, dan kan dat uiteraard ook. Alles kan op maat geleverd worden, geheel afhankelijk van uw wensen.

Bij aanvraag van een tuinontwerp met beplantingsplan geldt een pakketkorting.

 

ONTWERPSESSIE AAN HUIS

Soms is het niet nodig om een geheel nieuw tuinontwerp te laten maken. Misschien heeft u zelf al ideeën op papier staan en is een advies voldoende. Zoekt u iemand die creatief kan meedenken? Ik schuif graag bij u aan om de plannen door te nemen en te optimaliseren naar een ontwerp waarmee u uit de voeten kunt. Het tarief voor een dergelijke ontwerpsessie bedraagt € 120,- voor 1,5 uur. Woont u op meer dan 15 min. reistijd, dan worden er reiskosten in rekening gebracht.

Alle tekst en beeld op deze site © Anneke Beemer 2023