Tuinontwerp

Bent u ontevreden over uw bestaande tuin of zoekt u een ontwerp voor uw nieuwe tuin dan kunt u bij Anneke Beemer terecht, gevestigd in het mooie Hoogland bij Amersfoort. De tuinen van Anneke Beemer kenmerken zich door de aandacht die er is voor beplanting.

Beplantingsplan voortuin Leusden tuinontwerp Anneke Beemer
Voortuin Leusden tuinontwerp Anneke Beemer met water passerende bestrating
 • Anneke Beemer ontwerpt eigentijdse en unieke tuinen: van aansprekende voortuinen, sfeervolle achtertuinen tot representatieve kantoortuinen.
 • er is veel aandacht voor beplanting.
 • onderhoudsvriendelijk én groen, kan dat samen? Jazeker!!
 • aandacht voor klimaatvriendelijke maatregelen
 • natuur in je tuin

 

TUINEN MAKEN BESTAAT VOOR EEN BELANGRIJK DEEL UIT 'KIJKEN EN ZIEN'

 

VAN ONTWERP NAAR TUIN

De eerste stap naar een nieuwe tuin is een goed tuinontwerp, dit ontwerp vormt de basis voor jarenlang tuinplezier. Voorafgaand bespreek ik in een vrijblijvend introductiegesprek de wensen die er liggen, dit gaat aan de hand van een van tevoren toegestuurde vragenlijst. Tijdens dit eerste bezoek maak ik ook een aantal foto’s van de huidige tuinsituatie. Na dit gesprek breng ik offerte uit met daarin een duidelijk overzicht van de kosten van de ontwerpwerkzaamheden. Wanneer de offerte akkoord is bevonden vraag ik een aanbetaling van 50%, waarna ik binnen de afgesproken termijn start met de ontwerpwerkzaamheden.

 

HET ONTWERPPROCES

Voordat ik start met ontwerpen moeten de maten van de tuin bekend zijn. Soms is er al een goede plattegrond voorhanden maar meestal is dit niet het geval. Een kleine tuin kan ik zelf inmeten, een grote tuin laat ik inmeten door de hovenier. Op kadastralekaart.com kunt u tegen betaling een kadastrale kaart met maatvoering downloaden.
Wanneer de maten bekend zijn begin ik met het maken van een schetsontwerp. Op een schetsontwerp wordt nog niet in detail gewerkt, het is een basisopzet van de loop- en zichtlijnen. De belangrijkste tuinelementen zoals paden en terrassen, vijver, borders, bomen, etc. worden wel aangegeven, echter nog niet de specifieke invulling hiervan. Wanneer het schetsontwerp klaar is, maak ik een nieuwe afspraak om dit te bespreken. Er worden definitieve keuzes gemaakt en evt. aanpassingen worden opgenomen, dit resulteert in een definitief tuinontwerp.

 

KOSTEN

De kosten voor een tuinontwerp (excl. beplantingsplan) gaan vanaf € 450,- inclusief btw.

 

BEPLANTINGSPLAN 

In de tuinen die ik ontwerp is veel aandacht voor beplanting. Een tuinontwerp kan indien gewenst in combinatie met een beplantingsplan geleverd worden. Is er alleen een beplantingsplan nodig en geen tuinontwerp, dan kan dat uiteraard ook. Alles kan op maat geleverd worden, geheel afhankelijk van uw wensen. Lees verder

 

NB. Ivm drukte neem ik op dit moment geen nieuwe opdrachten aan. Indien u belangstelling heeft voor een tuinontwerp of beplantingsplan dient u rekening te houden met een wachttijd van 4 maanden.


STAPPENPLAN TUINONTWERP:

 • Eerste oriënterend tuinbezoek (kosteloos). Voorafgaand ontvangt u een vragen- en wensenformulier en ontvang ik graag extra informatie zoals afmetingen en foto's. Een plattegrond op maat is tegen betaling op te vragen bij kadastralekaart.com.
 • Na dit bezoek ontvangt u een gedetailleerde offerte voor het ontwerpwerk, bij akkoord gaan vraag ik een aanbetaling van 50% op de offerteprijs.
 • Indien nodig inmeten tuin, hiervoor kunnen kosten gerekend worden. 
 • 1 x presentatie en bespreken schetsontwerp.
 • Uitwerking naar definitief tuinontwerp, de tekening is op schaal en met de hand getekend.
 • Optioneel is een bespreking met hovenier i.v.m. de technische uitvoering