Tuinontwerp

Bent u ontevreden over uw bestaande tuin of zoekt u een ontwerp voor uw nieuwe tuin dan kunt u bij Anneke Beemer terecht, gevestigd in het mooie Hoogland bij Amersfoort. De tuinen van Anneke Beemer kenmerken zich door de aandacht die er is voor beplanting.

Voortuin Leusden tuinontwerp Anneke Beemer
Voortuin Leusden tuinontwerp Anneke Beemer
 • Anneke Beemer ontwerpt eigentijdse en unieke tuinen: van aansprekende voortuinen,  sfeervolle achtertuinen tot representatieve kantoortuinen.
 • er is veel aandacht voor beplanting.
 • onderhoudsvriendelijk én groen, kan dat samen? Jazeker!!
 • aandacht voor klimaatvriendelijke maatregelen
 • natuur in je tuin
 • door een prettige samenwerking met hoveniers uit de omgeving bieden wij een totaalpakket: van ontwerp tot tuin

 

TUINEN MAKEN BESTAAT VOOR EEN BELANGRIJK DEEL UIT 'KIJKEN EN ZIEN'

 

VAN ONTWERP NAAR TUIN

De eerste stap naar een nieuwe tuin is een goed tuinontwerp,  dit ontwerp vormt de basis voor jarenlang tuinplezier. Voorafgaand bespreek ik in een vrijblijvend introductiegesprek de wensen die er liggen, dit gaat aan de hand van een van tevoren toegestuurde vragenlijst. Tijdens dit eerste bezoek maak ik ook een aantal foto’s van de huidige tuinsituatie. Na dit gesprek breng ik offerte uit met daarin een duidelijk overzicht van de kosten van de ontwerpwerkzaamheden. Wanneer de offerte akkoord is bevonden vraag ik een aanbetaling van 50%, waarna ik binnen de afgesproken termijn start met de ontwerpwerkzaamheden. De prijzen voor een tuinontwerp (excl. beplantingsplan) gaan vanaf € 320,- exclusief btw.

 

HET ONTWERPPROCES

Voordat ik start met ontwerpen moeten de maten van de tuin bekend zijn. Soms is er al een goede plattegrond voorhanden maar meestal is dit niet het geval. Een kadastertekening is in dit geval ook fijn. Een kleine tuin kan ik zelf inmeten, een grote tuin laat ik inmeten door de hovenier. 
Ik begin met het maken van een schetsontwerp. Op een schetsontwerp wordt nog niet in detail gewerkt, het is een basisopzet van de loop- en zichtlijnen. De belangrijkste tuinelementen zoals paden en terrassen, vijver, borders, bomen, etc. worden wel al aangegeven, echter nog niet de specifieke invulling hiervan. Wanneer het schetsontwerp klaar is, maak ik een nieuwe afspraak om dit te bespreken. Er worden definitieve keuzes gemaakt en evt. aanpassingen worden opgenomen, dit resulteert in een definitief tuinontwerp.

 

BEPLANTINGSPLAN 

In de tuinen die ik ontwerp is veel aandacht voor beplanting. Een tuinontwerp kan indien gewenst in combinatie met een beplantingsplan geleverd worden. Is er alleen een beplantingsplan nodig en geen tuinontwerp, dan kan dat uiteraard ook. Alles kan op maat geleverd worden, geheel afhankelijk van uw wensen.

 

TECHNISCHE UITVOERING 

Voor de technische realisatie van het tuinontwerp kunt u zelf een hovenier zoeken of u kunt een van de hoveniers vragen waarmee ik samenwerk. Een offerte is altijd vrijblijvend bij hen op te vragen. Indien gewenst kan ik ook zorgen voor de aanlegbegeleiding tijdens de uitvoering van het project. 


STAPPENPLAN TUINONTWERP:

 • Introductiegesprek bij u thuis (kosteloos)
 • Gedetailleerde offerte voor het ontwerpwerk, bij akkoord gaan vraag ik een aanbetaling van 50% van de offerteprijs
 • Inmeten tuin, indien dit nog niet is gebeurd (een hovenier kan hier kosten voor rekenen)
 • 1 x schetsontwerp
 • 1 x bespreken schetsontwerp
 • Uitwerking naar definitief tuinontwerp, de tekening is op schaal en met de hand getekend.
 • 1 x bespreking plan van uitvoering in bijzijn van de hovenier. De hovenier komt daarna met een eigen offerte t.a.v. de uitvoering.